Regio TH OB 2 2019 febIn "De Kazerne" in Weert vond zondag 10 februari j.l. de tweede kwalificatiewedstrijd plaats voor de jongens onderbouw 2e en 3e divisie. Op basis van de twee kwalificatiewedstrijden in Zuid Nederland worden de startbewijzen verdeeld voor de nationale wedstrijden. Alle wedstrijdturners van Gymnastiek Vereniging Best hebben zich geplaatst voor de nationale wedstrijden. Dat is natuurlijk een hele mooie prestatie! Niet voor niets zijn vele omliggende dorpen vertegenwoordigd in de herenselectie van GV Best.

Omdat in Weert alleen de onderbouwjongens op het programma stonden, en Aslan Poturak recent een blessure heeft opgelopen, kwamen er slechts twee turners in actie. Bij de instap 2e divisie turnde Bowie Scharten een hele mooie meerkamp en op de ringen kwam hij zelfs tot de een-na-hoogste score met slechts 0,05 achterstand. Ook op vloer liet hij een goede oefening zien met veel moeilijke elementen. Regio TH OB 2019 febBowie heeft zich ruimschoots geplaatst voor de kwartfinales van het NK die in maart op het programma staan.

Bij de pupillen, een leeftijdscategorie hoger, moest Job Manders het zonder zijn trainingsmaatje Aslan stellen. Job turnde een nette wedstrijd, maar gaf veel punten toe op voltige. Op de overige 5 toestellen liet hij weinig steken vallen en op de brug turnde hij een mooie kip. Het was even spannend, maar mede dankzij een torenhoge score op sprong heeft ook Job zich geplaatst voor de kwartfinale. Ondanks dat Aslan deze tweede wedstrijd verstek moest laten gaan, zien we ook hem terug in de nationale competitie. Hij wist zich op basis van de eerste kwalificatiewedstrijd namelijk al te plaatsen.

16 februari 2019
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet