Regio TD jan2019 InstapOp 12 en 13 januari j.l. vond in Vught de eerste wedstrijd van het seizoen plaats voor de turnsters van GV Best die uitkomen in de N3, jeugd N4 en 3e divisie. Op zaterdag mocht instapper Fienelot het spits afbijten. Dit was voor haar zelfs haar eerste wedstrijd ooit. Door hard te werken in de training heeft Fienelot de juryleden laten zien dat ze in dit deelnemersveld thuis hoort. Ook de pupillen I waren op zaterdag al aan de beurt. Hier hebben Ziva, Sanne, Tessel, Nienke, Nienke en Lenne een prima eerste wedstrijd geturnd. Zo heeft Nienke van den Biggelaar een huizenhoge salto voorover gemaakt op sprong, Ziva heeft een kip op de rekstok geturnd, Sanne heeft laten zien dat ze hard aan de kracht onderdelen heeft gewerkt, Tessel heeft een strakke balkoefening geturnd, Nienke Rokven heeft een uitstekende arabier flikflak geturnd op vloer en Lenne heeft laten zien dat zij erg goed op de muziek kan turnen op vloer.

De pupillen II en de jeugd I mochten op zondag hun oefeningen laten zien aan de jury. Beide groepen begonnen op balk wat een zenuwslopend toestel is. Toch konden Floor, Chloé en Ise van de Wildenberg de zenuwen goed in bedwang houden op dit toestel. Het volgende toestel was vloer en daar werd erg mooi geturnd door Emi, Mirthe en Ise van de Wal. Op het toestel sprong hebben Eva en Marit laten zien hoeveel power ze hebben. Het laatste toestel wat de turnsters op hun eerste wedstrijd mochten laten zien was het toestel brug. Hier heeft Nienke de ‘kip’ laten zien waar ze de afgelopen weken hard voor heeft getraind. Deze jonge turnsters hebben nieuwe doelen gesteld voor de volgende wedstrijd en daar gaan ze weer hard voor trainen.

Regio TD jan2019 pup2 jeugd Regio TD jan2019 pup1 Sen Regio TD jan2019 jeugdII

Ook de ‘grote’ meiden kwamen in actie in Vught. Bij de senioren waren dat Pien, Maaike en Tessa. Voor Pien en Maaike is dit het eerste seizoen bij de senioren, maar daar was tijdens de wedstrijd weinig van te merken. Op het toestel brug lukte het Pien heel knap om haar ‘wippertje-kip’ door te turnen en Maaike wist haar status van vloerspecialist weer waar te maken met een hele mooie, moeilijke vloeroefening. Respectievelijk behaalden zij een erg goede 6e en 8e plaats te eindigen in de meerkamp. Tessa heeft dit seizoen al veel pech gekend. Begin december scheurde ze haar enkelbanden tijdens de training. Het herstel ging gelukkig sneller dan verwacht, maar daarentegen kreeg ze ondertussen weer veel last van haar rug waardoor het tijdens de wedstrijd niet liep zoals gehoopt. Het laatste toestel vloer moest ze door de pijn dan ook noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan.

Regio TD jan2019 Meike zilverMeike en Lotte turnen dit jaar voor het eerst in de vrije oefenstof en hadden van tevoren dan ook geen idee waar ze zouden staan in het deelnemersveld. Lotte verraste zichzelf met een mooie oefening met bijbehorend cijfer op de vloer. Meike turnde een hele stabiele wedstrijd met op elk toestel een hoog cijfer. Voor balk was ze van te voren extra zenuwachtig, maar eenmaal bezig aan haar oefening was daar weinig van te zien. Uiteindelijk bleek dat ze plaats mocht nemen op het podium met een welverdiende en knappe 2e plaats in de meerkamp. Het was voor het eerst dat Meike een medaille haalde op een individuele wedstrijd en ze straalde dan ook van oor tot oor.

15 januari 2019
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet