De halve finales en de nationale kwalificatiewedstrijden zijn achter de rug en de NK-finalisten zijn bekend. Maaike Nuys, Jarno Jansen en Chris Sollie hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. Maaike bijt eind mei het spits af, de heren turnen begin juni hun NK.

  NK finalist
 

Maaike (junior, 3e divisie) plaatste zich overtuigend voor de halve finale, door beide voorrondes op het podium te eindigen. Daarnaast behaalde ze het hoogste punt op de vloer, waardoor ze ook de vloerfinale mag turnen. De meerkampfinale wordt geturnd op 26 mei en de toestelfinales zijn de dag er na, eveneens in Waalwijk.

Jarno2

Jarno (junior I, 2e divisie) weet wat het is om een NK te turnen. De afgelopen twee jaar stond hij zelfs al 4 keer op het nationale podium. Dit jaar is hij gepromoveerd, maar heeft zich desondanks ‘gewoon’ weer geplaatst voor een NK finale. Op de rekstok mag hij gaan proberen zijn 2e plaats van vorig jaar te evenaren. Daarnast is hij reserve voor de vloerfinale. Zondag 3 juni zullen de toestelfinales geturnd worden in Hoofddorp.

Chris2

Chris (junior II, 2e divisie) is pas eerstejaars en neemt het dus op tegen jongens die een jaar ouder zijn. Hoewel hij dit seizoen weinig wedstrijdritme kon opdoen, wist hij de laatste nationale kwalificatiewedstrijd alles uit de kast te halen. Met een mooie 3e plaats op de meerkamp en het hoogste punt op vloer zien we ook hem terug op het NK meerkamp in Hoofddorp op zaterdag 2 juni.

     
vlag NK

 

 

 

16 mei 2018
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet