halve finale NK TD 2018 Maaike2Zaterdag 7 april j.l. vertrokken Maaike Nuys en Pien van der Vleuten samen met hun trainster, ouders en andere fans richting Nieuwegein voor de halve finale van het NK. Het zou een spannende wedstrijd worden want alleen de beste 7 turnsters van deze wedstrijd komen in aanmerking voor een plaats in de NK finale eind mei.

Maaike en Pien begonnen hun wedstrijd op het onderdeel sprong. Met twee hele mooie sprongen met een perfecte landing wist Pien geheel onverwacht de leiding in de wedstrijd op zich te nemen. Op het volgende onderdeel brug zijn Maaike en Pien altijd heel sterk en dat lieten ze vandaag ook weer zien. Pien wist met haar score zelfs het derde hoogste punt van alle deelneemsters op dit toestel te behalen en daarmee een 1e reserve plaats in de landelijke toestelfinale.

Na sprong en brug stonden Maaike en Pien respectievelijk op een 6e en 2e plaats in de meerkamp. Met nog twee toestellen te gaan werd het dus erg spannend of zij deze posities zouden kunnen behouden, zeker omdat het onderdeel balk als volgende op het programma stond. Het hele seizoen zijn de turnsters van GV Best al erg stabiel op dit toestel en was er tijdens de kwalificatiewedstrijden nog geen enkele val te zien. Helaas zou daar vandaag echter verandering in komen. Of het aan de spanning lag weten we niet, maar beiden turnden geen vlekkeloze oefening en vielen van de balk. Meestal is het dan einde oefening qua ranking omdat een val een punt aftrek geeft en je je op dit niveau eigenlijk geen fout kunt permitteren. Na balk zakten Maaike en Pien dan ook meer dan 10 plaatsen in het klassement. Het was dus alles of niets en zo hard mogelijk knallen op het laatste toestel vloer. En dat is precies wat Maaike deed; ze haalde alles uit de kast en wist de oefening van haar leven te turnen. Een score van 12.100 leverde het hoogste punt van de wedstrijd op en daarmee een welverdiende plaats in de landelijke toestelfinale.

halve finale NK TD 2018 Maaike halve finale NK TD 2018

Met deze ultieme eindsprint wist Maaike haar achterstand voor een groot deel goed te maken en te eindigen op een hele mooie 6e plaats in de meerkamp welke goed is voor plaatsing voor het NK! Ook Pien wist een goede score te behalen en eindigde uiteindelijk als 9e in de meerkamp, helaas net niet genoeg voor rechtstreekse plaatsing maar ze mag als tweede reserve toch nog een klein beetje hoop houden.

11 april 2018
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet