Regio TH 2018 podium KevinDe jongens die uitkomen in de voorgeschreven oefenstof turnden 25 februari j.l. hun 2e plaatsingswedstrijd voor de nationale wedstrijden. Om zich te kunnen plaatsen voor de kwartfinales moest men zich tijdens de plaatsingswedstrijden in district Zuid (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) in de top van het klassement turnen. Kevin Giesberts liet geen twijfel bestaan over zijn doorstroming door ook deze plaatsingswedstrijd de winst te winnen.

 

Regio TH 2018 instapHet waren de instappers die zich die dag als eerste moesten melden, want zij turnden in de eerste ronde. Bowie Scharten turnde hele nette oefeningen en liet op vloer en ringen een van de hoogste punten van de wedstrijd noteren. Met een totaal van 97,40 punten behaalde bij een 10e plaats in het eindklassement, waarmee hij zich heeft geplaatst voor de kwartfinale van het NK. Aslan Poturak mag zich eveneens gaan voorbereiden op de kwartfinale. Op rekstok behaalde hij zijn hoogste score en ook op voltige liet hij velen achter zich. Ook Job Manders kwam zijn oefening op voltige goed door en liet mooie series zien op de vloer.

Regio TH 2018 pupilPupillen Sem Versfeld en Kevin Giesberts waren pas aan het eind van de dag aan de beurt. Beiden begonnen goed op voltige, waar ze respectievelijk de 3e en 2e score neerzette. Sem vervolgde zijn wedstrijd door op ringen de beste oefening van de wedstrijd te turnen. Helaas kon hij deze lijn niet vasthouden door foutjes op de brug en rekstok, terwijl het tijdens de warming-up prima verliep. Mede dankzij een goed resultaat op de eerste plaatsingswedstrijd heeft hij zich toch geplaatst voor de kwartfinale. Kevin turnde de wedstrijd stabiel uit. Met o.a. het een-na-hoogste punt op de brug en het hoogste punt op de vloer won hij de wedstrijd ruimschoots.

De jongens die uitkomen in de keuze oefenstof turnen op 10/11 maart de achtste finale van het NK. Zij kunnen zich via deze wedstrijd plaatsen voor de kwartfinales.

27 februari 2018
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet