gymnastiek

Gymnastiek Vereniging Best heeft een grote afdeling gymnastiek op recreatieniveau. Dit varieert van kleutergroepen, ouder en kindgym, meisjesgroepen en jongensgroepen. De meisjesgroepen zijn vaak het grootst, gemiddeld zo'n 30 kinderen per groep. Het kan voorkomen dat voor enkele groepen een wachtlijst bestaat.

Gymnastiek is een veelzijdige sport, waar kinderen veel profijt van kunnen hebben. Zo worden in de kleutergroepen, naast het speelse karakter, ook al enkele turnvormen geoefend zoals koprollen, balanceren en coördineren. Vanaf 6 jaar wordt er al veel aandacht besteed aan het zogenaamde toestelturnen: bij de meisjes zijn dit voornamelijk de lange mat, brug ongelijk, balk en trampoline maar ook ringen en kastspringen. Bij de jongensgroepen zijn dit lange mat, ringen en kast en daarnaast leven zij zich uit op de gelijke brug en rekstok. Jongens gaan natuurlijk niet op een balk staan! Vanaf ongeveer 9 jaar wordt er getraind in de turnhal. In de turnhal traint ook de springgroep. De jongere leeftijden trainen veelal in de overige gymzalen in Best.

Tijdens de lessen werken we met gerichte oefenstof. Deze wordt jaarlijks getoetst bij de zogenaamde Graden. Aan dit examen doen ieder jaar zo'n 300 'zenuwachtige' kinderen mee (dit is geen verplichting overigens). De graden lopen op in moeilijkheidsgraad en bieden voldoende uitdaging om weer een jaar lang flink op te trainen.

Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet