Zilver en brons voor de middenbouw teams!TD middenbouw 2 mrt2023

In het weekend van 18 en 19 maart was de tweede kwalificatiewedstrijd voor de middenbouw teams (niveau 4) en de jeugd meiden (supplement E) die plaatvonden in Deurne. Tijdens deze wedstrijd konden de turnsters laten zien wat ze kunnen maar zich eventueel ook plaatsen voor een finale.

Op zaterdagochtend mocht het middenbouwteam dat bestaat uit Naomi Lievaart, Iris Baudewijns, Noor Piscear, Elin Nissen en Guusje Claassen het spits afbijten. De turnsters waren gelukkig wat minder zenuwachtig dan bij hun eerste wedstrijd. Naomi had op alle vier de toestellen hoger gescoord dan tijdens haar eerste wedstrijd. Guusje heeft ondanks een blessure aan haar enkel ook een stabiele wedstrijd geturnd met een mooie salto af van brug. Bij zowel Elin, Iris en Noor lukte deze keer de radslag op de balk wat erg knap is met de zenuwen. Iris behaalde individueel zelfs de 3e plaats! Waar het team de vorige keer op een haar na het brons miste hebben ze die deze keer dik verdiend!

Jeugd mrt2023Zaterdagmiddag mochten jeugdturnsters Ziva Mutsaerts en Fienelot Piek laten zien wat ze kunnen. Zowel Ziva als Fienelot turnde een stabiele wedstrijd, met mooie successen en hier en daar wat kleine verbeterpunten. Ziva liet op brug een hele nette oefening zien met mooie rechte benen. Het inturnen op de balk was bij Fienelot wat wankelig, maar tijdens de wedstrijd turnde ze een uiterst goede oefening, waarbij zelfs de radslag is gelukt!

Op zondagochtend was het de beurt aan het middenbouwteam van Julia Veraart, Lieke Alleman, Maud van de Schoot en Jill van de Westerloo. Hoewel op alle toestellen erg mooi geturnd werd door het team was balk toch wel het hoogtepunt. TD middenbouw 1 mrt2023Het team maakte geen enkele val op het toestel wat erg knap is. Maud maakte na veel oefenen tijdens de trainingen haar radslag tot stand. Ook Julia turnde dat onderdeel en de rest van de oefening erg netjes. Lieke liet een enorm stabiel boogje zien wat maar weinig turnsters op haar leeftijd kunnen. Jill had een balkoefening waar de jury maar weinig aftrek voor kon geven en scoorde een 13.450! Van alle turnsters werd Jill 2e, Julia 3e, Lieke 5e en Maud 10e. Als team namen ze het zilver mee naar huis op slechts 0,349 punten van het goud! 


Seniorenteam GV Best naar NK finale teams

Zondag 19 maart mochten Pien van der Vleuten, Tessa de Rooij, Maaike Nuijs en Clarissa Giesberts afreizen naar Rotterdam voor de halve finale voor teams supplement C. Per toestel mochten drie turnsters turnen waarvan ook alle drie de scores zouden meetellen. Elk foutje zou dus meteen bestraft worden.

Omdat naast de uitslag van vandaag ook de rankingspunten uit de drie voorafgaande kwalificatiewedstrijden meetelden, werd vooraf gedacht dat er maar een heel kleine kans zou zijn om zich te plaatsen voor het NK. Ondanks het feit dat het team van GV Best tijdens alle drie de kwalificatiewedstrijden op het podium geёindigd was, zou alleen een perfecte wedstrijd kans bieden. En dat werd het!

TD sen supC team mrt2023De turnsters turnden een foutloze wedstrijd met super stabiele oefeningen. Ze begonnen de wedstrijd op het toestel balk waarbij zowel Tessa, Pien als Clarissa alle drie hun gymnastische combinaties en acrobatische combinaties zagen lukken en er vrijwel geen wankeling te zien was. Een perfect begin van de wedstrijd. Op vloer zijn de meiden altijd heel sterk, zo ook vandaag. Ook sprong ging stabiel en ondertussen zagen de meiden hun teamnaam op het scorebord steeds verder stijgen dus het toestel brug zou heel spannend worden. Maar ook daar ging het perfect. Zowel Maaike, Pien als Tessa wisten onder andere hun combinatie zolendraai-wippertje-kip heel goed door te turnen.

Wat vooraf onmogelijk leek gebeurde: het team mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen en wist daarmee veel topteams te verslaan. Deze uitslag, in combinatie met de ranking uit voorgaande wedstrijden, leidde ertoe dat het team van GV Best zich mag gaan voorbereiden op het NK Teams op 15 april in Nijmegen.

24 maart 2023
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet