TD JunD team feb2023 goud kleinHet weekend van 4 en 5 februari was een bomvol turnweekend voor de turnsters van GV Best. Zowel de junioren als de senioren hadden elk twee wedstrijden op het programma staan, een teamwedstrijd en een individuele wedstrijd. Bij de teamwedstrijden mochten zowel de junioren als de senioren plaatsnemen op het erepodium.

Junioren
Op zaterdag vond in Vught het regiokampioenschap voor de junioren plaats. Tijdens deze wedstrijd konden de turnsters zich tevens proberen te kwalificeren voor de toestelfinales welke later in het seizoen gehouden zullen worden. Ise van den Wildenberg, Ise van de Wal, Emi Cheng en Mirthe Bazelmans turnden alle vier een goede wedstrijd. Vooral op het toestel brug bleken ze erg sterk. Zowel de beide Ise's als Mirthe wisten hier een toestelfinale in de wacht te slepen. Ook balk was vandaag veel stabieler dan de vorige wedstrijd. Ise van de Wal wist zich ook hier met een mooie oefening te plaatsen voor de toestelfinale.

Op zondagochtend mochten deze 4 meiden weer op de wedstrijdvloer verschijnen, dit keer voor een teamwedstrijd. Hierbij mogen 3 turnsters per toestel worden ingezet en tellen de 2 beste scores per toestel. Tijdens deze teamwedstrijd lieten de dames een relaxte indruk achter. Af en toe werd er meegedanst op de muziek en er werd veel gelachen. Ze waren daarnaast wel erg serieus als ze hun oefening mochten laten zien. Zo liet Ise van den Wildenberg een huizenhoge overslag salto zien op vloer, lukte het Mirthe om haar benen netjes recht te houden tijdens haar brugoefening, liet Emi een stabiele ‘half in half uit’ zien op sprong en lukte het Ise van de Wal om op balk in een mooi ritme te blijven en haar elementen uit te voeren zonder enkele wiebel. De relaxte houding, in combinatie met de concentratie tijdens de oefeningen, zorgde voor een erg mooi resultaat. De dames mochten als team namelijk op het hoogste podium plaatsnemen en kregen allen een gouden medaille omgehangen!

Senioren
TD sen 3e kwalificatie teams feb2023 kleinVoor de senioren was het programma precies andersom. Pien van der Vleuten, Maaike Nuijs, Clarissa Giesberts en Tessa de Rooij turnden op zaterdag de teamwedstrijd. Ook zij turnden een goede en stabiele wedstrijd waarmee ze de derde plaats behaalden en zich plaatsten voor de halve finale van het NK Teams. Een hele knappe prestatie! Een dag later moesten zij weer naar Duiven afreizen, maar dan voor hun derde en laatste individuele plaatsingswedstrijd van dit seizoen. De wedstrijd begon meteen heel erg goed op het toestel balk. Zowel Maaike, Tessa als Pien lieten nauwelijks wiebels zien en kregen een hoge score. Ook op sprong, vloer en brug konden de meiden zich meten met de besten. Tessa en Pien wisten zich eerder al te kwalificeren voor de halve finale van het NK en tijdens de prijsuitreiking bleek dat ook Maaike zich heel verdiend geplaatst heeft voor de halve finale.

TD sen 3e kwalificatie teams feb2023 podium klein

Klik op de foto's voor een vergroting

07 februari 2023
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet