Nieuwsbrief GV Best: van Pasen tot Pinksteren

Nieuwsbrief is ook te lezen via de website

gv kop

Editie mei 2018

 Van Pasen tot pinksteren

Beste (ouders van) leden,

We zitten inmiddels al weer in mei. Dat betekent dat het seizoen rustig aan richting het einde gaat lopen. Wij zijn ontzettend trots op onze vereniging en kunnen blij zijn met al onze vrijwilligers die altijd klaar staan om leerzame lessen te verzorgen en meehelpen bij diverse activiteiten. Ook in deze nieuwsbrief kunnen jullie weer lezen wat er de afgelopen tijd gebeurd is en wat er nog gaat komen dit seizoen.
In maart hebben we tijdens de algemene ledenvergadering het vorige boekjaar afgesloten en we willen iedereen bedanken die aanwezig was om zijn of haar mening te geven. Verderop in deze nieuwsbrief vind je de notulen van deze avond en de jaarverslagen.

Tot ziens op een van de volgende activiteiten!

Met vriendelijke groet,

Bestuur GV Best.


Notulen algemene ledenvergadering

14 maart j.l. heeft de algemene ledenvergadering plaatsgevonden. Tijdens de algemene ledenvergadering heeft het bestuur verantwoording afgelegd over het afgelopen jaar en haar plannen voor dit jaar ontvouwd. Het jaarverslag en de financiële stukken van 2017 werden goedgekeurd en daarmee is het bestuur gedechargeerd voor het gevoerde beleid. De notulen van deze vergadering staan op de site.

Een speciaal woord van dank hierbij aan Paul van Heerebeek van Best Administratie en Advies voor zijn belangeloze medewerking.

GV Best ALV 2018
BAA

Jubilarissen

Traditiegetrouw zetten we onze jubilarissen in het zonnetje tijdens de algemene ledenvergadering of in hun eigen groep. Het afgelopen jaar hadden we zes jubilarissen.

Liesje Mulder 25 jaar lid
Gijs Huijbregts 25 jaar lid
Andrea Prinsen 25 jaar lid
Bianca van Welie 25 jaar lid
Frank van Laarhoven 40 jaar lid
Mevr. Verhulst 40 jaar lid

Bij deze feliciteren we nogmaals alle jubilarissen.

jubilaris 2017 small nb

Sportkampioenen gehuldigd

16 maart j.l. is Yannick Siauw in zijn woonplaats St. Oedenrode gehuldigd voor zijn sportieve prestaties van 2017. Hij maakte vorig jaar wederom deel uit van de Oranje Jong Talent selectie én hij veroverde het zilver in de Nationale toestelfinale vloer. Lees ook het artikel in de MooiRooi krant.

18 april j.l. zijn de sportkampioenen van de gemeente Best gehuldigd op de gemeentehuis voor hun NK-prestaties van 2017. Jarno Jansen werd gehuldigd voor zijn zilveren medaille op zowel de meerkamp als de rekstok. Hij ontving een aandenken van wethouder John Verheijen (VVD, sport). Lees ook het artikel in het Eindhovens Dagblad.

huldiging Rooi
Sportkampioen 2017

NK-finalisten maken zich op 

Maart en april waren drukke maanden voor onze selectiegroepen vanwege de nationale kwalificatiewedtrijden. Zierikzee, Winterswijk, Nieuwegein, Volendam en Kampen waren dit jaar de gastheren van een achtste-, kwart- of halve finale. Daarnaast stond er nog een regionale toestelfinale op het programma.

Maaike Nuys, Jarno Jansen en Chris Sollie hebben zich alle drie weten te plaatsen voor zowel de nationale meerkampfinale als een toestelfinale. Van harte gefeliciteerd!

Lees meer in onderstaande wedstrijdverslagen:

WG klein
WG2 klein

Activiteiten

Naast de diverse activiteiten voor onze jeugdleden organiseren we ook ieder jaar een leuke activiteit voor onze oudere leden (vanaf de brugklas) en vrijwilligers. Men heeft de keuze uit twee activiteiten: survivallen of beugelen. 
Ga voor meer informatie over deze activiteiten en het inschrijven naar onze activiteitenpagina.

flyer ac nb

Clubkampioenschappen

Op zaterdag 16 juni zullen de jaarlijkse clubkampioenschappen weer plaatsvinden. Alle recreatieve leden mogen in een spannende wedstrijd hun kunsten vertonen. De oefenstof ging al jaren mee, dus heeft de organisatie de oefenstof flink onder de loep genomen. De nieuwe oefenstof biedt meer mogelijkheden om te laten zien wat je in je mars hebt. Ook de totstandkoming van de punten is daardoor veranderd. Men krijgt niet alleen een score voor de uitvoering van zijn/haar oefening, maar ook een score voor de moeilijkheid. Het uiteindelijke punt zal het gemiddelde zijn van deze twee scores.

Meer informatie over de clubkampioenschappen en de oefenstof is te vinden op de site. Inschrijven kan t/m 27 mei.

medailles cks 2017

Inschrijven


Kamp

In september is het weer zo ver, dan gaan we weer op kamp! Verdeeld over twee weekenden zullen zo'n 150 leden zich gaan vermaken op en rondom de groepsaccommodatie W'tjewel in Eersel. Trek je laarzen maar vast uit de kast, want de kampvoorbereiding zijn al weer in volle gang.
Benieuwd naar het thema? De flyers worden komende week uitgedeeld op de groepen. Inschrijven kan vanaf 19 mei.

kamp

Dansshow 'Dancing Through Time'

De dansgroepen van Gymnastiek Vereniging Best willen u graag meenemen door de afgelopen eeuw aan dansstijlen. Via de Charleston uit de jaren '20, Rock 'n Roll uit de jaren '50 en Disco uit de jaren '70 belanden we uiteindelijk bij de dansstijlen van nu. Wilt u komen kijken naar een wervelende show vol verrassende dansstijlen van de afgelopen eeuw? Dan bent u op vrijdag 22 juni om 19:30 uur van harte welkom in 't Tejaterke (Max de Bossusstraat 1, Best). Kaartjes kosten slechts €3,- per stuk. 

Bekijk de teaser

poster dans nb
Bestel

Interne scholingsochtend zeer leerzaam

Sinds begin 2017 heeft Gymnastiek Vereniging Best vijf interne trainerscoaches die de (hulp)trainers individueel, positief coachen gedurende de lessen. Naast deze trajecten heeft het coachteam het initiatief genomen tot het organiseren van een turntechnische scholingsochtend voor de (hulp)trainers van de recreatiegroepen.

Zondag 4 maart hebben de (hulp)trainers een ochtend in de gymzalen van het Heerbeeckcollege doorgebracht. Onder leiding van vier workshopleiders, allen ervaren trainers van de selectiegroep of de recreatiegroep, kregen de trainers uitleg over bepaalde elementen van het turnen. Lees verder »

scholing

Verslag paasspeurtocht

Op zaterdag 24 maart j.l. hebben een 40-tal jeugdleden, velen met ouders, een leuke paasmiddag gehad. Deze paasmiddag bestond uit het knutselen van een leuk paasmandje waar ze later de verdiende paaseieren en paashaas in konden doen. Daarna was het tijd voor een speurtocht met allerlei leuke paasactiviteiten. De kinderen konden paasmemory spelen, worteldarten en eieren rollen in de mond van de paashaas. Ook konden ze samen met een echte paashaas de verstopte eieren zoeken. De foto's staan op de site.

pasen

Gebreken zaal

Regelmatig krijgen wij via onze trainers meldingen over gebreken in de zalen. In een enkel geval krijgen we ook vragen van leden of ouders. In februari kregen we veel klachten over problemen met de verwarming in een tweetal zalen. De vereniging heeft een commissie materialen die alle gemelde gebreken verzamelt en het contact onderhoudt met de gemeente. Helaas kunnen wij niet meer doen dan iedere melding serieus nemen en opnieuw melden bij de gemeente zodat zij dit zo snel mogelijk kunnen oplossen. 

zaal

Nieuwe ballen voor de trimgroepen

Wist u dat we binnen onze vereniging ook zes trimgroepen hebben? Met het geld van de Rabobank Clubkas Campagne 2017 hebben we voor deze groepen nieuwe materialen aangeschaft. De groepen van Ben hebben inmiddels 10 nieuwe ballen gekregen. Ook de groepen van Piet Hein zijn aan het nadenken over gewenste materialen.

Ben ballen klein

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van GV Best of omdat u zich heeft aangemeld.
Meer informatie over de nieuwsbrief? Klik hier
Gymvereniging Best
Eindredactie: Rohan de Bresser
Ontwikkeld door YolkNet Internetservices