Nieuwsbrief GV Best: Na regen komt zonneschijn

Nieuwsbrief is ook te lezen via de website

gv kop

Editie juli 2024

Na regen komt zonneschijn

Beste leden,

Door het regenachtige weer van de afgelopen tijd zou je het misschien niet denken, maar de zomervakantie staat alweer voor de deur. Inmiddels heeft de zon zich dan ook nadrukkelijk laten zien.

Wij gaan er een paar weken tussen uit, om na de vakantie met frisse zin de taken weer op te pakken. Er staan al een aantal leuke activiteiten in de kalender voor na de vakantie. Zo zullen we kort na de vakantie weer op kamp gaan, lees hierover verderop in de nieuwsbrief.

Natuurlijk gaan we ook dit jaar weer, al voor de 15e keer, de vakantie handstandfoto wedstrijd houden, dus vergeet niet om op vakantie een handstandfoto te maken en deze in te sturen (lees verderop hoe).

Namens het gehele bestuur wens ik jullie een fijne zonnige vakantie.

Hans van Laarhoven
Penningmeester


Handstandfoto

Het is bijna zomervakantie dus is het ook weer tijd voor de jaarlijkse handstandfotowedstrijd. Dit jaar al voor de 15e keer. Maak tijdens de vakantie een leuke, mooie of grappige handstandfoto en maak kans op een canvas van jouw foto. Stuur je foto voor 8 september naar foto@gvbest.nl onder vermelding van je naam en de plaats waar de foto is gemaakt.

» Maximaal 3 foto's per persoon.
» Voeg de foto's toe als bijlage.
» De ingezonden foto's worden op onze digitale kanalen geplaatst.
» Op de website vind je alle foto's van de voorgaande zomers en natuurlijk die van 2024.

Handstand

Kampen en activiteiten

De inschrijving voor de kampen is gesloten. Beide kampen zitten vol. Ga je mee op kamp? Dan krijg je in de eerste week na de zomervakantie een mail met alle informatie over het kamp.

Na de kampen staan er weer diverse andere activiteiten gepland voor zowel klein als groot. Op onze activiteitenpagina vind je alvast een overzicht. De informatie op deze pagina wordt t.z.t. aangevuld.

Kamp nb7

Vrijwilligersdag

Zondag 30 juni j.l. vond de jaarlijkse vrijwilligersdag plaats om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet het afgelopen seizoen. We streken neer bij De Dokus en opende de dag met enkele "alleskunner" spelletjes zoals het stapelen van moertjes met behulp van een sateprikker, zo veel mogelijk post-its op je gezicht plakken en zo'n lang mogelijke sliert schillen van een aardappel. Het zorgde voor onderlinge strijd en vele lachsalvo's. Na deze spellen was het tijd om de BBQ te ontsteken. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de vakantieplannen uitgewisseld.

Vrijw.bor.2

Turnen in Rotterdam Ahoy

Vanwege hun goede resultaten op het Bondskampioenschap turnen mochten Kevin Giesberts en Pien van der Vleuten deelnemen aan de Ahoycup in het sportpaleis van Rotterdam Ahoy. Onder toeziend oog van duizenden toeschouwers hebben zij een mooie wedstrijd geturnd. Kevin wist zelfs twee podiumplaatsen te behalen.

Turnen in Ahoy is bijzonder. » Lees verder

TH Ahoycup 2024 voltige Kevin

Medailles op NK Paalsport

Bij het NK Paalsport (aerial & pole) zijn weer geweldige resultaten behaald. Op de eerste dag heeft onze hulpleiding Richelle goud behaald in de categorie Pole Sport Elite Novice Female. Ze heeft zich hiermee tevens geplaatst voor het WK later dit jaar in Zweden. Ook op de tweede dag mocht Richelle laten zien wat ze in huis heeft, maar dan in de categorie Aerial Hoop Elite Novice Mixed. Hier haalde ze een hele mooie bronzen medaille. » Lees verder

Paalsport NK 1

Wedstrijdseizoen afgesloten met veel medailles

De afgelopen weken stonden er voor onze wedstrijdturn(st)ers die uitkomend in de leeftijdscategorieën middenbouw (MB), jeugd en junior nog enkele regionale finales op het programma als afsluiting van het wedstrijdseizoen. Met diverse podiumplaatsen heeft het toch al succesvolle seizoen nog meer kleur gekregen.

Zie onderstaande wedstrijdverslagen op onze site.

TD MB team niv.4 1

Verslag showcase paalsport

Op vrijdag 28 Juni hebben we het jaar weer mooi afgesloten met onze paalsport showcase. Hier konden onze paalsporters in een mooie routine laten zien wat ze in het afgelopen jaar weer hebben bijgeleerd.

Er stonden 8 acts op het programma, met als leuk feitje dat zowel ons jongste als ons oudste lid van de partij was. Alle acts werden ondersteund door mooie muziek en aanmoedigingen van het publiek. Er waren solo, duo en trio acts, waarvan sommige meer gefocust waren op het laten zien van trucjes en andere op de choreografie van de dans. Al met al een hele mooie mix aan routines die verschillende aspecten van de paalsport lieten zien.

Sanne Showcase2024 1

Statiegeld

In de zomervakantie, vanaf dinsdag 16 juli tot en met 12 augustus, kun je bij Plus Ton Henst in winkelcentrum Heivelden het statiegeld doneren aan onze vereniging. Met deze opbrengsten kunnen we bijvoorbeeld de activiteiten organiseren, nieuwe materialen kopen en cursussen voor de leiding vergoeden. Spaar je flessen en blikjes op en doneer ze vanaf 16 juli aan onze vereniging.

Statiegeld met datum

Clubkampioenschappen

Zondag 2 juni hebben de jaarlijkse clubkampioenschappen weer plaats gevonden. Het aantal deelnemers was hoger dan vorig jaar wat de strijd nog leuker maakte. Iedereen heeft mooie oefeningen laten zien en vanwege een nieuw digitaal systeem waren de scores snel ingevoerd en konden we aan het einde van iedere ronde de winnaars bekend maken.

Aangezien deelnemen sowieso al een prestatie is, kreeg iedereen een hele mooie deelname-medaille ter herinnering.

Wij hopen dat iedereen een leuke, sportieve dag heeft gehad en dat we jullie allemaal volgend jaar op zondag 25 mei (o.v.b.) weer zien.

cks nb 24

Trainerswisselingen

Op de vrijwilligersdag hebben we afscheid genomen van Marieke. Zij heeft de afgelopen jaren de ouder en kind gym lesgegeven en deze groep is onder haar bezielende leiding gestaag gegroeid. Nu al haar eigen kinderen naar school gaan, draagt ze het stokje over aan José.

Ook Youp stopt aan het einde van het seizoen met lesgeven. Vanwege een nieuwe studie kan hij zijn passie en energie niet langer delen met de jongens recreatie. Zijn groep zal worden overgenomen door Ilona.

Wij bedanken beiden voor hun inzet de afgelopen jaren.

Bedankt

Agenda

Activiteiten

6 t/m 8 september Kamp 1
20 t/m 22 september Kamp 2
9 november Graden
30 november Pietengym
30 november Pubquiz
15 februari Carnavalsdisco
16 maart Sportieve activiteit (12+)
13 april Oud Hollandse spelen
25 mei Clubkampioenschappen recreatie

Vakantierooster

21 t/m 25 oktober Herfstvakantie
23 dec t/m 3 januari Kerstvakantie
3 t/m 7 maart Voorjaarsvakantie
21 april t/m 5 mei Meivakantie
29 mei Hemelvaart
9 juni Pinksteren
7 juli t/m 15 augustus Zomervakantie

Lesrooster

Het lesrooster van 2024-2025 staat op de website. In de agenda op de website vind je ook alle activiteiten, vakanties en lesvrije dagen terug.

Na de vakantie vindt er weer een doorschuifronde op enkele van onze groepen plaats. Leden die dit betreft hebben hiervan inmiddels een e-mail gekregen.

NB agenda lang

 


Fijne vakantie

Maandag 19 augustus beginnen de lessen weer.
Gedurende de zomervakantie zijn wij verminderd bereikbaar.


Vakantie 2024

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van GV Best of omdat u zich heeft aangemeld.
Meer informatie over de nieuwsbrief? Klik hier
Gymvereniging Best
Ontwikkeld door Yolknet