Nieuwsbrief GV Best: Prachtige prestaties

Nieuwsbrief is ook te lezen via de website

gv kop

Editie mei 2024

Prachtige prestaties

Inmiddels zitten we alweer in het tweede kwartaal van 2024. We hebben dit jaar al een aantal leuke dingen gedaan. Lees bijvoorbeeld hieronder het verslag van de landelijke wedstrijd die we samen met de KNGU hebben georganiseerd.

Topturnen op hoog niveau, gewoon in Best! Vanwege de perfecte organisatie door onze mensen zijn er al vragen om dit vaker te doen, dus wellicht krijgt het een vervolg. Nogmaals dank aan iedereen die heeft meegeholpen. Een hele mooie prestatie!

Een andere mooie prestatie is de uitzending van ZappSport, waarin een aantal vrijwilligers van onze vereniging een rol hadden. Daarnaast zijn er ook heel veel mooie prestaties behaald op de diverse wedstrijden. 

Tijden de ALV hebben we 2023 afgesloten. Voor mij als penningmeester was dat een goed jaar omdat we 2023 ondanks diverse gestegen kosten, toch positief hebben kunnen afsluiten. Daardoor hebben we als bestuur ook kunnen besluiten om voor 2024 de contributie niet te verhogen. Evengoed staat er ook in 2024 weer genoeg op het programma.

 

Namens Bestuur,

Hans van Laarhoven
Penningmeester


Notulen Algemene ledenvergadering & Jaarverslag

6 maart j.l. heeft de algemene ledenvergadering plaatsgevonden. Tijdens de algemene ledenvergadering heeft het bestuur verantwoording afgelegd over het afgelopen jaar. Het jaarverslag en de financiële stukken van 2023 werden goedgekeurd en daarmee is het bestuur gedechargeerd voor het gevoerde beleid. De (concept)notulen van deze vergadering staan op de website evenals het jaarverslag.
De volgende algemene ledenvergadering is op 12 maart 2025. 

hamer alv

Succesvolle organisatie halve finale turnen heren in Best

In het weekend van 23-24 maart was sporthal Naestenbest het strijdtoneel voor de landelijke halve finales turnen heren. Een grote wedstrijd waar veel vrijwilligers bij hebben geholpen. Na maanden van voorbereiding hebben we een weekend lang kunnen genieten van heel veel mooi turnen. Niet in de laatste plaats ook door onze eigen turners. Een kers op de taart was de zilveren medaille voor Kevin. 

Heel veel dank aan alle vrijwilligers en sponsoren die dit weekend mogelijk hebben gemaakt.

wedstrijd best

Uitschrijven als lid

Vaak zien we na het innen van de contributie dat een aantal leden dachten zich te hebben uitgeschreven van de vereniging, terwijl dit bij ledenadministratie niet bekend is en zij dus gewoon een factuur ontvangen voor het nieuwe kwartaal.

Mocht je je willen uitschrijven bij onze vereniging, dat kan dat alleen via het formulier op de website. Een melding bij de leiding van de groep of een mailtje is niet voldoende. Alleen via het bovengenoemde formulier komt de uitschrijving op de juiste manier bij de ledenadministratie terecht.

Let op: wij factureren aan het begin van het kwartaal, dus een uitschrijving geldt altijd met ingang van het volgende kwartaal.

uitschrijven

Verslag Knutselmiddag

Zaterdag 9 maart zijn er vele tientallen eieren, lege wc-rollen en de nodige lijm en verf gebruikt om lekker te knutselen. Het thema van deze knutselmiddag was Pasen en er waren 6 verschillende dingen om te knutselen binnen dit thema. De organisatie had overal een voorbeeld van gemaakt die naast een vrolijke aankleding tevens voor inspiratie zorgden voor de hele creatieve eigen knutselwerkjes. Ruim 40 kinderen hebben weer genoten van deze gezellige en creatieve middag.

Pasen knutsel

Clubkampioenschappen recreatie

Alle recreatieve turnleden die zin hebben in een leuke en sportieve wedstrijd kunnen zich inschrijven voor de jaarlijkse clubkampioenschappen op zondag 2 juni.

Meer informatie vind je op de website.

Inschrijven kan nog t/m maandag 6 mei a.s.

CKS 2018 medailles

Kamp 2024

Aan het begin van het nieuwe seizoen gaan we weer op kamp met onze leden. Het eerste weekend is zoals gewoonlijk voor de jongere leden en het tweede weekend is voor de oudere jeugdleden.

Voor de 36e keer gaan we weer allerlei leuke activiteiten doen rondom de groepsaccommidatie, maar natuurlijk ook in de bossen. 

Benieuwd naar het thema? De flyer wordt komende week uitgedeeld op de groepen. Of neem alvast een kijkje op de website. Inschrijven kan vanaf 18 mei.

kamp nb

Meer bewegen voor ouderen / trimgymnastiek

Iedere week werken de dames en heren onder leiding van onze ervaren trainers aan hun houding, algemene conditie, kracht en lenigheid. Het gezelligheidselement ontbreekt daarbij zeker niet. De nadruk bij deze lessen ligt op het bewegen in het algemeen. 

Zo hebben we o.a. op dinsdagavond 2 trimgroepen onder leiding van Piet Hein Louwers. De eerste groep is een damesgroep, de tweede groep bestaat uit heren. Piet Hein zijn lessen worden gekenmerkt door een gevarieerd aanbod van bewegen in de ruimte in de breedste zin van het woord, waarbij rekening wordt gehouden met ieders vermogen van bewegen.

Mochten deze groepen je interesse hebben gewekt, meld je dan aan voor een proefles.

mbvo

Kevin Giesberts Nederlands Kampioen

De afgelopen periode hebben er weer heel veel wedstrijden op het programma gestaan, waaronder de halve finale turnen heren bij ons in Best. Inmiddels hebben ook de landelijke finales plaats gevonden waarbij in totaal 7x een sporter van GV Best op het podium stond, een fantastische prestatie! Kevin Giesberts won zelfs het goud in de meerkampfinale en hij was tevens de beste over het gehele seizoen. Ook Pien stond op het podium bij de meerkampfinale. Daarnaast wonnen Bram, Job en Kevin nog medailles op de toestelfinales.

Zie onderstaande wedstrijdverslagen op onze site.

TD jun halve finale junior 17 maart 2024NK TH 2024 Bram toestel

ZappSport

Donderdag 11 april was het druk in de turnhal. ZappSport kwam namelijk een turnbattle opnemen, waarbij drie leerlingen van Kindcentrum Br!cks het opnamen tegen drie van hun leerkrachten. Op drie toestellen werd gestreden voor het oog van veel publiek en een kundige jury. Benieuwd wie er heeft gewonnen? Kijk dan de aflevering van zaterdag 27 april j.l. terug op de website van NPO.

zappsport opnames

Kort

  • Van 16 juli tot 12 augustus kun je bij Plus Ton Henst het statiegeld doneren aan onze vereniging.
  • De collage met handstandfoto's van 2023 hangt reeds in de gang van de turnhal.
  • Ilona van de Leur is geslaagd voor haar cursus Gymnastiek trainer-coach niveau 3 en Kevin Giesberts voor de jurycursus TH2.
  • We bedanken Best Accountancy voor hun hulp bij het afronden van boekjaar 2023.
  • We wensen onze eindexamenkandidaten alvast heel veel succes!
  • De zomervakantie start op zaterdag 6 juli.
statiegeld

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van GV Best of omdat u zich heeft aangemeld.
Meer informatie over de nieuwsbrief? Klik hier
Gymvereniging Best
Ontwikkeld door Yolknet