Nieuwsbrief GV Best: van WK turnen naar turnwedstrijden in Best

Nieuwsbrief is ook te lezen via de website

gv kop

Editie oktober 2023

Van WK turnen naar turnwedstrijden in Best

Het WK turnen in Antwerpen ligt weer achter ons. Een aantal van onze leden is gaan kijken en waarschijnlijk zullen velen wel stukken op TV hebben gezien. Dit is natuurlijk nog mooier om naar te kijken dan Max die overheerst in de Formule 1 of het Nederlands elftal dat met de hakken over de sloot van Griekenland wint in de laatste minuut.

In 2026 wordt het WK turnen in Rotterdam georganiseerd, maar wilt u niet zo lang wachten om een keer te gaan kijken naar een turnwedstrijd, dan hebben we goed nieuws.

Wij als GV Best gaan dit seizoen namens de KNGU namelijk twee wedstrijden organiseren in de sporthal in Best. Lees verder in deze nieuwsbrief meer hierover.

In deze nieuwsbrief nog veel meer nieuws en mededelingen, zoals de uitslag van de jaarlijkse handstand fotowedstrijd die ook dit jaar weer een succes was als we naar het aantal inzendingen kijken.

Ik wens u veel leesplezier.


Hans van Laarhoven
Penningmeeser GV Best


Incasso contributie 4e kwartaal

Vanwege een aanpassing in de facturatiemodule van ons ledenadministratieprogramma lukt het op dit moment niet om voor iedereen de juiste facturen te maken. Hier wordt aan gewerkt. De facturen en bijbehorende incasso voor de contributie van kwartaal 4 zullen dus iets later worden verzonden dan normaal. Excuses voor het ongemak.

factuur

Sinterklaasbingo

Zaterdagmiddag 25 november houden we een gezellige en knotsgekke Sinterklaas bingo: lekker dansen en springen op Sinterklaasmuziek, bingo spelen en kans maken op leuke prijzen! Misschien komen er nog wel enkele pietjes langs. Kom jij ook?

De middag is van 14:00 - 16:00 uur in gemeenschapshuis De Vlinderhei (Vlinderhei 16 in Best). Tijdens deze middag krijg je bij binnenkomst je bingopakketje voor €3,-.
Ranja is gratis, eventuele andere consumpties zijn tegen betaling verkrijgbaar.Het is mogelijk om contant of per pin te betalen.

Flyer Pietenbingo 2023

Aanmelden


Handstandfoto's

Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer vele handstandfoto's mogen ontvangen uit diverse windstreken. De winnaar van dit jaar is de foto van Zoë Feddon gemaakt in Zandvoort. De afdruk op canvas zal binnenkort worden overhandigd aan Zoë. De collage met alle foto's zal weer worden opgehangen in de gang van de turnhal, naast alle andere collages.

Kijk op de website voor alle inzendingen van dit jaar.

Handstand

Jeugdkamp

Aan het begin van het seizoen zijn ruim 100 jeugdleden, verdeeld over twee weekenden, op kamp geweest met als thema 'Plaats Delict'. Met name het eerste weekend was zonovergoten en hebben we in het bos en op de velden een gevarieerd programma gedraaid in politiestijl. Onder andere een getuigenverhoor, smokkelen en cluedo maakten hier onderdeel van uit. Voor de oudste deelnemers was er zelfs nog een klopjacht met lasergamepistolen. We kijken wederom terug op twee zeer geslaagde weekenden.

Kamp

Graden

Ieder jaar kunnen de recreatieve gym- en turnleden op examen om een nieuw diploma te halen. Er zijn in totaal 8 diploma's (ook wel 'graden' genoemd). Vanaf 6 jaar wordt in de lessen aandacht besteed aan de oefenstof. Deze oefenstof is opbouwend van aard, ieder jaar wordt het dus een beetje moeilijker.

Dit jaar vinden de Graden plaats op zaterdag 11 november.

In de lessen wordt al hard getraind om de oefenstof onder de knie te krijgen. De leiding bepaalt of de kans van slagen groot genoeg is om deel te nemen. 

Voor vragen kun je kijken op de website of stellen aan de leiding.

gymbo balk

Grote Clubactie

We gaan als een speer met de Grote Clubactie! We zitten met de online verkoop al op 83% van ons doel en er zijn ook al 2 superloten verkocht! 

Inleveren verkoopboekjes:
Ben je klaar met verkopen of is je boekje vol? Lever je boekje dan in bij de inleverbox in de turnhal tijdens onze lesuren. Of lever je boekje in tijdens een van de inlevermomenten op dinsdag 24 oktober of woensdag 1 november tussen 19:00 - 20:30 uur. Wij zitten dan aan de grote tafel bij de entree in sporthal Naestenbest. Ook zullen wij in de ochtend aanwezig zijn bij de Graden op zaterdag 11 november.

Uitbetalen
11 november is de laatste mogelijkheid om de boekjes in te leveren. Boekjes die daarna worden ingeleverd kunnen niet meer worden verwerkt. Na de Grote Clubactie zal een betalingsronde volgen waarin alle verkochte loten worden uitbetaald aan de leden. Meer informatie volgt.

GCA_Verkoopboekje_inleveren_2023.jpg


Turnwedstrijden in Best

In samenwerking met de KNGU organiseren wij dit seizoen twee turnwedstrijden.
Op 25-26 november zal de 1e voorwedstrijd (kwalificatiewedstrijd) voor turnen dames regio Brabant Oost in sporthal Naestenbest neerstrijken. Op 23-24 maart volgt vervolgens de landelijke halve finale NK turnen heren.

Meer details over de tijdschema's en deelname van onze eigen wedstrijdsporters zullen we t.z.t. op onze website plaatsen, nadat de KNGU die bekend heeft gemaakt. Onze eigen sporters hopen natuurlijk op veel publiek. Komt u ook kijken?

Draag je de vereniging een warm hart toe en wil je een bijdrage leveren aan deze wedstrijd? Word dan "Vriend van de wedstrijd". Vrienden van de wedstrijd (€25,-) krijgen als dank een toegangsticket voor één van de wedstrijddagen gratis. Wil je Vriend van de wedstrijd worden? Stuur ons dan een bericht.

Liever sponsoren vanuit een bedrijf? Dat kan ook! We hebben diverse sponsorpakketten en sponsoring in natura is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wedstrijden

WK Paalsport

Deze week gaat Richelle Smits, hulpleiding bij de Paalsport, deelnemen aan de WK in Polen in 2 categorieën. Donderdag 26 oktober staat de categorie Aerial Hoop Sports Novice op het programma en op zondag 29 oktober komt de categorie Pole Sports Novice Female aan de beurt. Namens GV Best wensen we Richelle onwijs veel succes en hopen we dat het een geweldige ervaring zal zijn. Toi toi toi!

Ook gaat de Paalsport dit jaar weer meedoen aan de graden. Ditmaal zullen we ze afnemen tijdens de lessen in de week van 13 november. Alle deelnemers hebben zich al ingeschreven en zijn druk aan het trainen. We wensen iedereen veel succes.

2023 06 NK 002 Richelle 4 1 © Caroline Demey / @pixcel.fr

Hulpleidingproefdag en cursussen

Recent hebben we weer een hulpleiding-proefdag gehad. Gedurende deze ochtend konden de aanwezigen proeven hoe het is om hulpleiding te zijn bij een gym- of turngroep.

Wist je dat bijna al onze leiding voortkomt uit de eigen gelederen? We zijn trots op alle onze (hulp)leiding die al jaren verbonden zijn aan onze vereniging en zo de clubcultuur voortzetten.

Daarnaast zijn er weer een aantal assistent-trainers begonnen met de cursus Gymnastiek Assistent leider niveau 2. Wij wensen hen een plezierige en leerzame tijd toe.

Hulpleiding

Korte berichten

  • Aan het begin van het seizoen hebben wij weer meegedaan aan de Rabo ClubSupport campagne. Daarmee hebben wij het mooie bedrag van €751,16 opgehaald. Graag willen wij iedereen die op onze vereniging gestemd heeft, heel erg bedanken.

  • Tijdens de intocht op zondag 19 november is Gymnastiek Vereniging Best aanwezig zodat de kinderen hun pietenskills kunnen trainen. Loop over de daken, kruip door de schoorstenen en wordt zo een echte (hulp)piet! 

    Met goed weer vind je ons op het plein voor het gemeentehuis.

Cheque RCS

Agenda

11 nov Graden
11 nov Laatste dag inleveren boekjes Grote Clubactie
19 nov Intocht in Best
25 nov Sinterklaasbingo
25-26 nov Turnwedstrijd in Best
5 dec Pakjesavond - geen lessen
25 dec - 5 jan Kerstvakantie - geen recreatieve lessen

Alle bovenstaande activiteiten zijn ook terug te vinden in de agenda op de website. Daarin staan ook alle schoolvakanties, andere lesvrije dagen en wedstrijden van onze selectiegroepen.

agenda nb

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van GV Best of omdat u zich heeft aangemeld.
Meer informatie over de nieuwsbrief? Klik hier
Gymvereniging Best
Ontwikkeld door Yolknet