Finale NK TD 2019 Pien 2Een week vol spanning voor Pien van der Vleuten en haar trainers nadat ze zich vorige week als 1e reserve had geplaatst voor de NK finale. Onofficieel hadden we namelijk al gehoord dat er een meisje uit zou vallen en dat Pien dus in principe in haar plaats zou mogen gaan turnen, maar het was nog wachten op het officiёle bericht vanuit de KNGU. Uiteindelijk kregen we op vrijdagnacht om 00.30 uur het verlossende woord en was Pien dus officieel deelnemer aan de NK finale. Met 2 volle auto’s vertrokken we die middag dan ook Vianen.

Pien moest beginnen op het toestel balk. Ondanks dat ze geen zenuwen kende kon ze haar oefening toch niet helemaal uitvoeren zoals gepland. Haar combinatie van wisselspagaatsprong en hurksprong ½ draai had een kleine wankeling waardoor die niet geteld werd als combinatie en dat scheelt veel punten. De arabier stond als een huis maar met boogje viel ze helaas van de balk waardoor een hoge eindklassering eigenlijk al onmogelijk zou worden.

Vervolgens turnde Pien wederom een fantastische vloeroefening met een van de hoogste moeilijkheidsgraden van alle deelnemers. Het leverde haar dan ook een verdiende 11.900 pt op. Op sprong is Pien altijd redelijk constant en ook deze wedstrijd had ze weer een hele mooie half in heel uit met dito hoge score. Als laatste stond het toestel brug ongelijk op de planning. Tijdens het inturnen liet ze hoge opzwaaien zien. Helaas was deze tijdens de wedstrijd echter iets lager waardoor ze de betreffende eis miste. Toch wist ze haar oefening goed door te turnen zonder stops. Na 4 toestellen wist Pien zich terug vinden op een hele mooie 28e plaats in het eindklassement. Ze kan trots zijn op dit prachtige resultaat!

Finale NK TD 2019 Pien Finale NK TD 2019 Pien diploma
20 mei 2019
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet