Kwartfinale NK TH 2019 Job trainer Rik 2Na de wedstrijden in Amsterdam en Hoofddorp mochten de turners op 30 en 31 maart naar Purmerend voor de kwartfinale van het NK of de tweede kwalificatie voor het NK. Vier turners van Gymnastiek Vereniging Best hebben zich geplaatst voor de halve finales die op 13 april plaats vinden in Enschede en daar wordt eveneens de derde kwalificatiewedstrijd geturnd. Met een 4e, een 5e en twee 6e plaatsen kwam het podium zelfs erg dichtbij.

Kwartfinale
Job Manders (pupil) liet hele nette oefeningen zien op vloer, ringen en rekstok. Zijn sprong was zoals altijd goed, maar op de steuntoestellen kwam hij tekort. Job was trots dat hij op de kwartfinale mocht turnen, en dat zijn wij natuurlijk ook! Bowie Scharten (instap) plaatste zich ruimschoots voor de halve finale met zijn mooie 6e plaats. Hij begon erg sterk op brug en rekstok en wist deze vorm vast te houden tot het einde.

Kwartfinale NK TH jeugd 2019Bij de Jeugd hebben Rens Manders en Yannick Siauw zich geplaatst voor de halve finale, zij werden respectievelijk namelijk 4e en 6e. Rens behaalde op voltige zelfs de een-na-hoogste score van de wedstrijd. Ook Kevin Giesberts turnde op zijn beurt een goede wedstrijd, maar kwam nog tekort tegen de oudere tweedejaars-jeugd turners.

Tweede kwalificatiewedstrijd
Jarno Jansen en Chris Sollie turnden hun tweede kwalificatiewedstrijd. Chris turnde een nagenoeg foutloze wedstrijd en heeft al een goede kans op de NK finale met zijn 5e plaats. Ook hij behaalde op voltige de een-na-hoogste score van de wedstrijd. De laatste weken heeft de hele groep hard getraind op dit moeilijke toestel, en dat lijkt zich dus uit te betalen. Jarno kon de wedstrijd helaas niet uitturnen, maar over 2 weken in Enschede volgt nog een herkansing.

 

03 april 2019
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet