en toestelfinales

Regio TD 2 jan2019 jeugd senHet weekend van 26 en 27 januari was een druk turnweekend voor Gymnastiek Vereniging Best. Alle wedstrijdturnsters zijn namelijk in actie gekomen in Tilburg. De N3, jeugd N4 en 3e divisie dames hebben hun 2e kwalificatiewedstrijd geturnd en de 2e-divisie kwam in actie voor de regiofinale.

Fienelot mocht op zaterdagochtend al in actie komen. Zij liet een keurige radslag op de balk zien waar ze hard voor heeft geoefend. Ook turnde ze een mooie salto op sprong. ’s Middags was het de beurt aan de senioren 2e divisie. Clarissa liet een mooie flikflak op balk zien en Esmee turnde een goed uitgevoerde overslag schroef op vloer. Alle drie hebben hun beste wedstrijd van het seizoen geturnd.

Zondagochtend stonden de pupillen I N3 te springen om aan hun wedstrijd te beginnen en in de andere baan mochten Meike en Lotte (jeugd II 3e divisie) hun kunsten vertonen. De dames hebben progressie laten zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Zo liet Tessel een perfecte radslag op de balk zien en maakte Sanne een mooie loopsprongserie. Nienke Rokven showde haar kracht op de rekstok en Ziva liet hier zien hoe hoog zij kon zwaaien. Nienke van de Biggelaar liet de jury zien dat zij veel power had op sprong en Lenne maakte hier een streksalto. De balkoefening van Sanne en de rekoefening van Ziva zijn zelfs beloond met een toestelfinale. Meike en Lotte plaatste zich beide voor de regiofinale.

In ronde 2 was het de beurt aan de Jeugd I N4 en in de andere baan de senioren 3e divisie. Helaas had Mirthe erg last van haar knie, Tessa van haar rug en was Marit ziek, waar zij helaas niet deel konden nemen. Chloé turnde een hoge wisselspagaat op de vloer, Ise van de Wal turnde een elegant boogje op de balk en Ise van de Wildenberg liet op de brug zien dat zij haar afsprong direct tot stilstand kon landen. Pien behaalde bij de senioren een mooie 4e plaats en zij plaatste zich net als Maaike voor de regiofinale.

In de laatste wedstrijdronde kwamen de pupillen II N3 in actie. Hier hebben Nienke, Emi, Floor en Eva laten zien dat ze in twee weken tijd weer stappen hebben gemaakt. Allemaal hebben ze beter geturnd dan tijdens de wedstrijd in Vught die twee weken geleden plaats vond. Zo heeft Nienke een arabier dubbel flikflak geturnd op de vloer. Emi heeft laten zien dat ze haar zenuwen onder controle kan houden op balk. Floor heeft een super nette vloeroefening laten zien en Eva heeft een hoge salto op het toestel sprong gemaakt.  

Er zijn veel regiofinales en toestelfinales behaald! Deze wedstrijden zullen in het weekend van 23-24 februari geturnd worden.

Regio TD 2 jan2019 instap Regio TD 2 jan2019 pup1 jeugd1 Regio TD 2 jan2019 pup2
31 januari 2019
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet