RK TH 2019 bovenbouwOok voor de wedstrijdjongens van Gymnastiek Vereniging Best is het wedstrijdseizoen van start gegaan met de regionale kampioenschappen voor de 1e, 2e en 3e divisie in Tilburg. Alle turners uit Noord-Brabant en Zeeland namen hieraan deel. Voor een aantal categorieën gold deze wedstrijd tevens als kwalificatiewedstrijd voor de landelijke wedstrijden waardoor hier ook de Limburgse clubs aanwezig waren.

Bowie Scharten kwam als eerste in actie en behaalde een knappe 6 plaats in de grote groep van 33 instappers. Met name op ringen gooide hij hoge ogen met een zeer nette oefening. Op dit toestel behaalde hij dan ook het hoogste punt van iedereen. Ook Aslan Poturak en Job Manders hadden ruim 30 concurrenten bij de pupillen en kwamen respectievelijk tot een 13e en 23e plaats. RTK TH 2018 instapJob kwam vooral op sprong en vloer goed uit de verf terwijl Aslan met name op de rekstok veel jongens achter zich liet. Op zondag 10 februari turnen zij alle drie de 2e kwalificatiewedstrijd.

Ook de 'grote' jongens kwamen in actie. Velen grepen deze wedstrijd aan als voorbereiding op de nationale wedstrijden en er werden dan ook veel nieuwe elementen uitgeprobeerd.  Jarno Jansen turnde zelfs een D-element aan de ringen (de jonasson) en won op de meerkamp het brons bij de Junioren II 2e divisie. Voor het eerst in lange tijd deed hij weer een salto uit de gelijke brug, wat eveneens een noemenswaardige prestatie is. Ook Bram Versfeld heeft zijn afsprong-angsten overwonnen en turnde op brug, rek, ringen én voltige een nieuwe afsprong en behaalde de 2e plaats bij de Junioren I 3e divisie. In dezelfde categorie werd Sander Eickmans 4e met slechts 1 tiende achterstand op de nummer 3. Sinds hij anderhalf jaar geleden overstapte naar GV Best was dit zijn eerste volledige meerkamp vanwege blessures. Stan van Ballekom, die een jaar ouder is, nam aan 5 van de 6 toestellen deel, maar was zeer tevreden met wat hij heeft laten zien. Op vloer en brug haalde hij zelfs het hoogste punt.

Bij de jeugd namen vier turners van GV Best deel. Voor Kevin Giesberts en Sem Versfeld was dit de eerste wedstrijd in de keuze oefenstof. Dit jaar is dan ook vooral een ontwikkelingsjaar voor hen. Op vloer konden beiden al goed mee, op de andere toestellen moet de moeilijkheidsgraad nog worden uitgebreid, maar dat gaat zeker komen. Yannick Siauw en Rens Manders bewezen dat - zij zaten vorig jaar in het zelfde schuitje – door met volwaardige en nette oefeningen samen in de top drie te komen. Yannick kreeg het brons omgehangen, maar de mooiste prestatie van dit weekend was toch wel die van Rens. Niet per se omdat hij het goud won, maar wel omdat hij er jaren voor heeft moeten knokken om zo ver te komen. Ook zijn allereerste tsukahara mag niet onopgemerkt blijven. Een zeer verdiende medaille!

Podium jeugd RK TH 2019 Podium junII RK TH 2019 Podium junI RK TH 2019

Rens (1), Yannick (3)

Jarno (3)

Bram (2)

23 januari 2019
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet