GymBijzonder jan2019Sinds 3 jaar kunnen kinderen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsstoornis (zoals A.D.H.D. of autisme) sporten bij Gymnastiek Vereniging Best. GymBijzonder is opgezet voor deze doelgroep omdat er weinig sportaanbod is voor hen. Het doel is om (samen) plezier te ervaren in bewegen, werken aan de conditie en vertrouwen krijgen in het eigen lichaam.

Onlangs heeft medeoprichtster Larissa van Zummeren afscheid genomen van GymBijzonder en de begeleiding overgedragen aan Emmy de Beer en Eric Nooyen. Ook Emmy heeft bijgedragen aan de oprichting van GymBijzonder en heeft het eerste anderhalf jaar mede deze groepen begeleid. Ze vindt het belangrijk dat alle kinderen plezier hebben in het sporten, ook voor kinderen waarbij het sporten niet altijd gemakkelijk gaat. “Het zien dat deze kinderen zoveel plezier beleven en zich ontwikkelen in het bewegen motiveert me dat ik weer elke week met veel plezier les ga geven aan deze geweldige groepen” aldus Emmy.

Ook Eric is binnen Gymnastiek Vereniging Best al jaren actief. Hij was na een eerste kennismaking met GymBijzonder direct enthousiast en wilde graag bijdragen aan het voortbestaan. “Ik geniet enorm van deze geweldige groepen, met recht ‘gym bijzonder’. We gaan er een mooi jaar van maken” aldus Eric. Naast Emmy en Eric zal Erin hen blijven assisteren in de begeleiding.

11 januari 2019
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet