cursus niveau 1Wij vinden het belangrijk dat niet alleen onze hoofdleiding, maar ook de hulpleiding goed is opgeleid. Vandaar dat we recent zijn gestart met de cursus Assistent Leider niveau 1. Deze cursus wordt intern verzorgd door onze eigen trainerscoaches. Na afronding van deze cursus kan men bij de KNGU verder gaan met Assistent Leider niveau 2 of zelfs voor de cursus Leider niveau 3 en verder. Hieronder een verslagje van de eerste cursusdag, geschreven door enkele cursisten.

 

 

Zondag 11 november zijn we met een groep hulpleiding gestart met de cursus assistent leider niveau 1. Deze wordt gegeven door onze eigen trainerscoaches en na een vlotte introductie konden we aan de slag. Met deze cursus leren we meer technische verbeterpunten en verbeteren we onze manier van lesgeven. Zo hebben we onder andere besproken dat een succesvolle les heel SUV moet zijn; Speelbaar, Uitnodigend en Veilig. Deze lesdag bestond niet alleen uit theorie. Dankzij een grote opkomst van jonge turners en turnsters, die door de hulpleiding zelf waren uitgenodigd, hebben we meteen de nieuwe theorie toe kunnen passen in de praktijk. Nadat we in groepjes diverse toestelvoorbereidingen hadden geschreven, heeft iedereen een lesje gegeven. Zo hebben we hoog- en diepspringen, handstanden en touwzwaaien gedaan.

Toen de kinderen na een uurtje turnen weer naar huis zijn gegaan, hebben we met z’n alle de tips en tops besproken. Na afloop hebben we nog wat opdrachten meegekregen, om in onze eigen lessen te oefenen onder begeleiding van onze hoofdleiding. In januari is cursusdag 2 en we zijn benieuwd wat er dan voor ons op het programma staat.

Valerie en José Sinx
Hulpleiding GV Best

 

cursus niveau 1 instructie klein

14 december 2018
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet