Districtwedstrijd Zuid 2e div dec2018 senioren kleinZaterdag 8 december j.l. mochten Esmee Vreeswijk en Clarissa Giesberts het spits afbijten van het nieuwe wedstrijdseizoen tijdens de eerste kwalificatie wedstrijd van district Zuid.

Clarissa komt dit seizoen voor het eerst uit bij de senioren en was enorm verrast dat ze mee kon turnen. Ze had de dag ervoor pas toestemming gekregen van haar fysiotherapeut na een lange periode van blessureleed. Met aangepaste oefeningen wist ze de hele wedstrijd uit te turnen en maakte daarmee een geslaagde comeback. Een positieve opsteker en hopelijk het begin van een verder pijnvrij seizoen.

Esmee Vreeswijk is dit jaar weer meer uren gaan trainen nadat ze een jaar rustig aan heeft gedaan i.v.m. school. Die extra trainingsarbeid wierp meteen zijn vruchten af. Voor het eerst in vier jaar tijd wist Esmee weer een tsukahara op sprong te turnen op een wedstrijd. Een moeilijke sprong die beloond werd met een hoge score. Daarmee was de wedstrijd voor Esmee eigenlijk al geslaagd.

Brug en balk verliepen vervolgens stabiel met goede scores. Op het laatste toestel vloer turnde Esmee een bijna foutloze oefening met mooie acrobatische series en wisselspagaatsprongen. In de laatste acrobatische serie ging het echter mis en kon ze na de overslag streksalto 1/1 draai niet op haar voeten blijven staan. Tot hilariteit van publiek en jury beёindigde ze haar oefening dan ook met een rol achterover tot zit. Ondanks deze tegenvaller wist Esmee op een mooie 11e plaats te eindigen in het eindklassement waarmee ze zicht houdt op plaatsing voor de nationale wedstrijden.

12 december 2018
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet