Collage dansshow 2018Een praktisch uitverkocht Tejaterke werd op vrijdag 22 juni getrakteerd op een dynamische dansshow vol mooie, grappige en indrukwekkende momenten. Ladyspeaker Marion nam het publiek mee op een reis door de tijd, van de jaren ’20 tot het heden.

De show opende met een dans uitgevoerd door alle dansgroepen op het liedje Art Official Cage van een van de grootste muziekiconen van de laatste jaren, Prince. Daarna gingen we snel terug in de tijd naar de jaren ’20. De meiden van 12-15 jaar lieten een wervelende versie van de Charleston zien, zelfs de kleding en hun kapsel was geïnspireerd op het modebeeld van deze tijd. Vervolgens werden we getrakteerd op een showdans van de volwassenengroep in de stijl van de jaren ’30.

De jaren ’40 werden gedomineerd door de Tweede Wereldoorlog en de Masters gaven een goede impressie van die tijd op een mix van liedjes van de Andrew Sisters, inclusief militaire outfit. In de jaren hierna werd rock-’n-roll steeds populairder in Nederland, dus natuurlijk kon een rock-’n-roll-dans door de meisjes van 9-11 jaar niet ontbreken in deze show. De jongste meisjes van 6-8 jaar, onder leiding van Neeltje, lieten een swingende dans zien op You can’t stop the Beat uit de film Hairspray, die zich in de jaren ’60 afspeelt.

Disco was dé danstrend uit de jaren ’70. De groep van 9-11 jaar, onder leiding van Neeltje en Inge, liet hun strakste discomoves zien op September van Earth, Wind en Fire. De King of Pop, Michael Jackson, was het icoon van de jaren ’80. De meiden van 12-15 jaar onder leiding van Inge lieten een hele indrukwekkende dans zien op de hit Beat it. De meisjes van 6-8 jaar lieten vervolgens een vrolijke dans zien op een liedje van de bekendste meidengroep van de jaren ’90, de Spice Girls.

De Masters van Wenda gingen los op Sexbomb van Tom Jones, een van de “guilty pleasures” van het nieuwe millennium. De volwassenengroep van Marie-José sloten onze reis door de tijd af met een super strakke dans op een van de grootste hits van de afgelopen jaren, Ta Fête van Stromae. De show werd door alle groepen samen afgesloten met een swingende dans gemaakt door Anne, onze nieuwste hulpleiding.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde show en daar werd dan ook enthousiast over nagepraat in de foyer van ’t Tejaterke. Namens de dansleiding willen we u alvast een fijne zomervakantie wensen!

Zonnige groeten,

Marie-José, Wenda, Inge, Neeltje, Anne en Imke


Collage dansshow 2018Foto's gemaakt door Theo van der Pasch

05 juli 2018
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet