Chris kwalificatie 2018 klein7 en 8 april j.l. vonden in Volendam de kwartfinales van het NK turnen heren plaats. Voor de oudere jongens werden dat weekend nationale kwalificatiewedstrijden gehouden. 21 en 22 april, slechts twee weken later, stonden de halve finales al op het programma en daarnaast het laatste kwalificatiemoment voor de junioren en senioren. Chris Sollie behaalde een derde plaats, waardoor hij zeker is van deelname aan het NK.

Instappers Aslan Poturak en Bowie Scharten hadden zich via de districtswedstrijden in het zuiden van Nederland geplaats voor de kwartfinale van het NK, waar alleen de beste turners per district mogen aantreden.

Ook nu weer turnde Bowie een hele mooie wedstrijd. Hij had geen echte uitschieters, maar na zes stabiele oefeningen eindige hij op een nette 18e plaats. Met zijn 98,100 punten zat hij precies 3 punten boven zijn trainingsmaatje Aslan, die de 25e plaats bezette. Pas sinds het begin van dit seizoen traint Aslan bij Gymnastiek Vereniging Best, maar hij heeft al veel progressie geboekt.

Jarno Jansen is dit jaar gepromoveerd naar de 2e divisie, nadat hij vorig jaar wederom prijzen had gewonnen op het NK. Hij was al zeker van de rekstokfinale, en wilde daar graag de meerkampfinale aan toevoegen. Het was niet zijn dag, o.a. door materiaalpech, maar hij wist zich wel te plaatsen voor het NK. Voor Chris Sollie, eveneens uitkomend in de 2e divisie maar dan een leeftijdsklasse hoger, was het pas de eerste wedstrijd van het seizoen. Wegens schoolse activiteiten moest hij de eerste kwalificatiewedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Door gebrek aan wedstrijdritme moest hij op vloer en voltige een val incasseren, maar op de andere toestellen zag het er al goed uit. Twee weken later in Kampen turnde hij een nieuw element op de rekstok en haalde hij het hoogste punt op vloer. Zeer terecht, want niemand kon zijn sprongseries evenaren: 1,5 schroef voorover, een dubbel schroef achterover en een dubbele salto achterover. Hij heeft zich hiermee geplaatst voor de vloerfinale, maar door zijn 3e plaats in het algemeen klassement ook voor de NK meerkamp finale.

Kevin Giesberts verscheen ook op de wedstrijdvloer in Kampen. Hij turnde hier de halve finale. In tegenstelling tot vorig jaar en zijn kwartfinale vorige maand kon hij nu niet excelleren. Hij was de zenuwen deze keer niet volledig de baas, waardoor zijn oefeningen minder overtuigend waren dan we van hem gewend zijn. Als 18e van Nederland sluit hij zijn laatste seizoen bij de onderbouw af. Volgend jaar zal hij voor het eerst uitkomen in de keuze oefenstof.

26 april 2018
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet