Toestelfinale TD 2018 Zondag 8 april j.l. stonden Ise van de Wal, Maaike Nuys, Pien van der Vleuten, Tessa de Rooij en Anouk van Beurden klaar in Eindhoven om hun beste beentje voor te zetten tijdens de regionale toestelfinales waar ze zich eerder dit seizoen voor hadden weten te plaatsen.

Ise van de Wal mocht namens de pupil II N3 haar kunnen laten zien op de toestellen balk en vloer. Vooral op vloer turnde Ise een hele goede oefening met mooie spagaatsprongen en een vrije radslag. 
Bij de senioren hadden Tessa de Rooij en Anouk van Beurden zich beide geplaatst voor de finale op het onderdeel balk. Een knappe prestatie op zich om met twee senior-turnsters op dit, altijd spannende, toestel uit te mogen komen. Helaas hadden zowel Anouk als Tessa niet hun dag en wisten ze zich niet in de top 3 te turnen. Desondanks liet Tessa een hele mooie en torenhoge wisselspagaat zien en deed Anouk een moeilijke Auerbach salto als afsprong.

Junior turnsters Pien van der Vleuten en Maaike Nuys hadden zich beide voor maar liefst drie van de vier toestelfinales weten te plaatsen en hadden dus een druk turnweekend na de landelijke halve finale van de dag ervoor. Maaike had helaas teveel last van haar scheenbeen- en enkelblessure waardoor twee dagen achter elkaar een (bijna) volledige meerkamp turnen teveel van het goede bleek te zijn. Geen medaille voor Maaike dus vandaag. Pien daarentegen wist de eer van GV Best hoog te houden door een hele mooie oefening te turnen op het toestel brug met een hoge losom en mooie salto halve draai als afsprong. Pien is het hele seizoen al erg sterk op dit toestel en wist ook vandaag de meerderheid van de concurrentie achter zich te laten met een zilveren medaille als prachtig resultaat.

13 april 2018
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet