Kwartfinale NK TH 2018 pupil Na Zierikzee streken de herenturners van Gymnastiek Vereniging Best neer in Winterswijk voor de kwartfinale 3e divisie en de tweede nationale kwalificatiewedstrijd 2e divisie. Kevin Giesberts plaatste zich voor de halve finale en Jarno Jansen heeft zich op de rekstok gekwalificeerd voor het NK, het toestel waar hij vorig jaar het zilver won.

Jeugd-turners Rens Manders en Yannick Siauw hadden zich eerder deze maand knap gekwalificeerd voor de kwartfinale. Yannick turnde een mooie overslag over de pegases en op vloer behaalde de Rooise turner de vijfde score van de wedstrijd. Rens wist op dat toestel zelfs de een-na-hoogste score te behalen en ook op ringen liet de Beerse turner een mooi oefening zien. De Sonse Bram turnde bij de junioren en van de mooiste sprongen en ook op brug was hij een van de betere. Sinds lange tijd turnde hij weer zelfstandig een streksalto van de rekstok, waar hij terecht trots op was.

Zijn broertje Sem (pupil) kreeg voor zijn oefening op voltige de hoogste score van de wedstrijd, o.a. door 2 flanken op één beugel te maken. Met een 6e plaats op ringen deed hij ook daar goede zaken voor het klassement. Kevin Giesberts, eveneens pupil, behaalde zelfs de hoogste score op dat toestel en ook op sprong kreeg hij de hoogste score. Op voltige zaten de beide pupillen van GV Best maar liefst een punt boven de concurrentie. Kevin werd uiteindelijk 5e in het algemeen klassement waarmee hij zich heeft geplaatst voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Voor Jarno Jansen betrof het een nationale kwalificatiewedstrijd. Na lang blessureleed is hij nog niet helemaal wedstrijdfit, maar hij turnde wel al weer een huizenhoge tsukahara gehoekt op sprong en dubbelsalto van de rekstok. Met het 2e punt op de rekstok heeft hij die kwalificatie al op zak. Over twee weken hoopt hij daar nog een toestel en de meerkamp aan toe te voegen.

27 maart 2018
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet