Achtste finale NK TH 2018 JeugdOok voor de heren zijn de nationale wedstrijden begonnen. In Zierikzee stonden 10/11 maart j.l. de 1/8 finale van het NK en de 1e NK-kwalificatie op het programma. Jarno Jansen en Chris Sollie moesten hun 1e NK-kwalificatiewedstrijd aan zich voorbij laten gaan en bereiden zich voor op de 2e en 3e kwalificatiewedstrijd. Sander Eickmans kon vanwege een blessure niet deelnemen aan de 1/8 finale. GV Best begon daardoor behoorlijk uitgedund aan deze wedstrijden, maar de prestaties waren er niet minder om.

Eerstejaars jeugd-turners Yannick Siauw en Rens Manders hebben zich beide geplaatst voor de kwartfinale. Rens turnde op de ringen een zeer strakke oefening en liet voor het eerst een achteropzet zien. Zijn oefening leverde hem 10.95 punten op; het vierde punt van de wedstrijd. Ook op vloer zette hij het vierde punt van de wedstrijd neer en op de brug met gelijke liggers turnde hij voor het eerst een ondersprong. Yannick maakte wederom een mooie salto uit de brug en gaf op de sprongtoestellen niet veel toe. Zijn eindklassering was eveneens voldoende voor een plek in de volgende ronde op weg naar het NK.

Junioren Stan van Ballekom en Bram Versfeld maakten er een spannende wedstrijd van. Stan turnde vijf keurige oefeningen, maar zag op het voltigepaard een plaats in de kwartfinale aan zich voorbij gaan. Desondanks is het zeer knap wat hij na ruim een jaar afwezigheid weer laat zien. Een mooie salto uit de brug en ruim uitgevoerde rekstokoefening (vijfde punt van de wedstrijd) moeten daarbij zeker genoemd worden. Bram daarentegen kwam zijn rekstokoefening juist niet goed door, maar revancheerde zich op de laatste 3 toestellen met o.a. een 3e plaats op voltige. Zijn 10e plaats in het algemeen klassement was voldoende voor de kwartfinale, dus ook hem zien we terug in de volgende ronde.

scores achtste

13 maart 2018
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet