Op zondag 28 januari vonden de regiokampioenschappen plaats voor de meisjes die uitkomen in de 2e divisie, de N2 en Jeugd N3. Clarissa Giesberts, Esmee Vreeswijk, Nienke van den Biggelaar, Lotte de Laat en Meike van den Berk hebben hun voorwedstrijden er al op zitten en mochten zich tijdens de regiokampioenschappen proberen te plaatsen voor de toestelfinales.

RK TD 2018 2e div n2

Junior Clarissa had een goede dag en wist de eer van GV Best op het toestel balk hoog te houden. Met een mooie radslag arabier en een flikflak salto als afsprong behaalde ze 11.00 punten. Slechts 0.3 pt verwijderd van plaatsing voor de toestelfinale. Nienke van den Biggelaar turnde tegelijkertijd aan de andere kant van de zaal bij de pupillen I N2. Voor haar was dit al de 3e wedstrijd van het seizoen. Ze heeft in korte tijd dus veel wedstrijdervaring opgedaan en je zag haar daardoor ook veel zelfverzekerder turnen. Ook deze wedstrijd liet Nienke weer een nieuw onderdeel zien, dit keer op de vloer. Een acrobatische serie van loopoverslag, loopoverslag overslag die haar oefening wat meer allure gaf. Haar sprongen ging dit keer nog beter dan de vorige wedstrijden wat haar een mooi punt opleverde én een plaats in de toestelfinale. Deze wedstrijd had Nienke wederom een hogere totaalscore dan de vorige keer waardoor Nienke met recht trots mag zijn op haar prestaties tot nu toe.

RK TD 2018 jeugdEsmee wist zich bij de senioren ook goed staande te houden. Helaas kan Esmee dit jaar maar weinig trainingsuren maken in vergelijking met de concurrentie waardoor ze zich op dit moment niet kan meten met de absolute top. Desondanks wist ze een hogere eindscore te behalen dan bij de vorige wedstrijd en kan ze nu rustig gaan trainen voor volgend seizoen.

In de laatste wedstrijdronde, bij de jeugd N3, miste Lotte de Laat op een haar na de toestelfinale voor sprong. Meike van den Berk excelleerde en plaatste zich voor alle vier de toestelfinales. Op 25 februari mag ze haar kwalificaties proberen te verzilveren in Valkenswaard.

02 februari 2018
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet