Voorwedstrijd regio TD 2018 N3 3e div podium MaaikeOp zaterdag 27 januari vond de eerste regionale voorwedstrijd plaats voor de meisjes die uitkomen in de N3 en 3e divisie. Via de twee voorwedstrijden kunnen de meisjes zich plaatsen voor de regionale toestelfinales, en nog belangrijker, de halve finale van het NK. Bij de junioren mochten Maaike Nuys en Pien van der Vleuten het spits afbijten namens Gymnastiek Vereniging Best. Erin Sollie was helaas geblesseerd en kon daardoor niet meeturnen, maar ze kwam natuurlijk wel haar teamgenootjes aanmoedigen.

 

Voorwedstrijd regio TD 2018 N3 3e div pup1 junOp het toestel balk turnden Maaike en Pien hele mooie en vooral stabiele oefeningen waarmee ze heel verdiend het tweede en derde punt van de wedstrijd wisten te behalen en daarmee dus rechtstreekse plaatsing voor de toestelfinale. Ook op het toestel brug wisten Pien en Maaike zich beide in de top-5 te turnen. Op vloer was het Maaike die eruit sprong en met 12.200 punten de hoogste score op dit toestel wist te behalen. Dit bleek de nekslag te zijn voor de concurrentie waardoor Maaike na 4 toestellen het goud omgehangen kreeg. Pien miste op een haar na het podium en eindigde op een mooie 4e plaats. Beide meiden hebben zich met deze scores geplaatst voor 3 toestelfinales. Officieel weten we pas na de 2e voorwedstrijd in februari wie mogen doorstromen naar de halve finale van het NK, maar omdat zowel Maaike als Pien in de top-4 eindigden kunnen we er vrijwel zeker van uitgaan dat ze zich beide nu al gekwalificeerd hebben voor deze halve finale. Een super knappe prestatie!

Aan de andere kant van de zaal mochten de pupillen I zich van hun beste kant laten zien. Emi Cheng, Eva Prinz, Elze Sanders en Floor de Jonge turnen dit jaar voor het eerst in de N-niveaus. Tijdens de wedstrijd hebben ze laten zien dat ze dit niveau aankunnen. Ze hebben alle vier een keurige wedstrijd geturnd. De radslag op het toestel balk bleek nog lastig te zijn maar de overslagen bij het toestel sprong gingen erg goed. De meiden hebben een gezellige wedstrijd gehad en kunnen nu weer hard gaan trainen voor de volgende wedstrijd. 

Voorwedstrijd regio TD 2018 N3 3e div pup2 senAan het eind van de dag was het de beurt aan de senioren Tessa de Rooij en Anouk van Beurden. Voor Tessa was het de eerste wedstrijd na een hardnekkige hernia blessure. Al gauw bleek echter dat Tessa weer helemaal op de weg terug is en zowel Tessa als Anouk konden zich goed meten met de top. Wederom bleek dat balk een toestel is waar de bovenbouwmeisjes van GV Best enorm stabiel op zijn. In navolging van Maaike en Pien wisten namelijk ook Tessa en Anouk zich te plaatsen voor de toestelfinale. Op brug turnde Tessa voor het eerst een wippertje met kip op een wedstrijd. Dit is een erg moeilijk element waar de meiden lang op trainen. Op het toestel vloer maakten zowel Tessa als Anouk jammer genoeg een klein foutje waardoor ze het podium helaas aan zich voorbij moesten laten gaan. Met de behaalde scores en nog een tweede voorwedstrijd voor de boeg hebben beiden nog een goede kans op plaatsing voor de halve finale.

Ise van de Wal, Ise van de Wildenberg, Marit Koopmans en Mirthe Bazelmans komen dit jaar uit in de categorie Pupil II N3 en mochten aan de andere kant van de zaal hun kunsten aan de jury laten zien. Chloé Frishert kon vanwege een blessure helaas niet deelnemen aan de wedstrijd. De turnsters begonnen hun wedstrijd sterk op brug waar Ise van de Wildenberg en Mirthe zelfs een salto af turnden. Ook de rest van de wedstrijd lieten de meisjes zien dat ze het niveau goed onder de knie hebben. Marit kwam haar balk oefening zonder vallen door en Ise van de Wal turnde zichzelf de top 10 in. Met een aantal verbeterpunten voor de volgende keer kunnen we met zijn allen terugkijken op een gezellige en goede wedstrijd!

01 februari 2018
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet