Voorwedstrijd regio TD 2018 instap N3 kleintijdens hun eerste 'grote' turnwedstrijd.

Zondag 21 januari stonden de vijf jongste turnstertjes, de instappers, van Gymnastiek Vereniging Best al vroeg in de ochtend in Reusel klaar voor een turnwedstrijd. Hun allereerste turnwedstrijd wel te verstaan. De meiden hadden hard getraind voor deze wedstrijd en hadden er erg veel zin in. Soms vonden ze het nog een beetje spannend en keken ze goed hoe het er bij zo’n grote wedstrijd aan toe gaat.

De meiden begonnen met hun nieuwe vloeroefening. Op dit toestel lieten Sanne van Adrichem, Nienke van den Biggelaar en Nienke Rokven een keurige arabier flikflak zien. Hierna gingen ze naar sprong, waarbij ze allemaal met de salto’s en de streksprong tot stand kwamen. De rekstok bleek nog een beetje te lastig en daar gaan we flink op oefenen. Als laatste deden de dames een keurige balkoefening waarbij de loopsprong van Lenne van den Oetelaar positief opviel en de radslag van Tessel van Boven bijna tot stand op de balk lukte.

Het was een leuke en leerzame ochtend waarbij de turnstertjes hun beste beentje voor hebben gezet. De komende tijd gaan ze weer hard trainen om op 25 februari, bij de 2e voorwedstrijd in Valkenswaard, weer nieuwe onderdelen te laten zien. Ze hebben allemaal ontzettend genoten van hun eerste optreden als wedstrijdturnster.

Voorwedstrijd regio TD 2018 2e div N2 JN3 2 kleinIn de tweede ronde van de dag ging Nienke van den Biggelaar bij de pupil I van start op het toestel sprong. Nienke komt dit jaar uit in de N2, een niveau hoger dan ze vorig jaar deed. Hierdoor is de concurrentie voor haar heel erg groot. Op sprong liet Nienke een nette handstand overslag over de pegases en een mooie salto voorover op de dikke mat zien. Op de rekstok was bij het inturnen de kip een paar keer gelukt. Dit onderdeel is heel erg lastig om te leren. Tijdens de wedstrijdoefening lukte de kip bijna. Een mooie uitdaging om de kip de volgende wedstrijd ook in haar wedstrijdoefening te laten lukken. Erg trots was Nienke op de arabier dubbel flikflak die ze voor de eerste keer in haar vloeroefening deed. Daar mag ze zeker trots op zijn want deze acrobatische serie voerde ze keurig uit. Deze wedstrijd leverde Nienke ruim 3 punten meer op dan de vorige. Daarmee laat ze zien dat ze flink groeit in het wedstrijdseizoen. Volgende week laat Nienke haar kunsten zien bij de regiokampioenschappen in Tilburg. Aan de andere kant van de zaal turnde Esmee Vreeswijk (senior), ondanks dat ze niet helemaal fit was, een geweldige vloeroefening. Haar oefening, die eindigt met een knappe overslag + streksalto voorover met hele schroef, werd beloond met 11,500 punten waarmee ze het 6e punt van de wedstrijd haalde.

Clarissa voorwedstrijd 20 01 2018 kleinMeike van den Berk en Lotte de Laat kwamen in de laatste ronde in actie bij de Jeugd N3. Vooral op vloer turnden beiden een hele goede oefening met mooie acrobatische series. Lotte turnde voor het eerst een arabier flikflak salto in haar oefening en op sprong liet ze voor de eerste keer een half in – half uit zien. Meike liet, ondanks dat ze die niet had ingeturnd, een mooie arabier op de balk zien. Beiden scoorden ze ruim een punt meer dan bij de eerste voorwedstrijd in december en zullen ook in actie komen op de regiokampioenschappen komende weekend.

Een dag eerder stond Clarissa Giesberts in de wedstrijdhal voor haar wedstrijd. Zij mocht als eerste schitteren in onze nieuwe wedstrijdpakjes. Door veel blessureleed kon ze haar resultaten van de vorige wedstrijd niet overtreffen, maar ze turnde wel een mooie flikflak afsprong op de balk en een nette half in – half uit op sprong.

24 januari 2018
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet