RTK 2017 pupil jeugdAl enkele jaren wordt het turnseizoen afgesloten met de regionale toestelkampioenschappen turnen heren. Tijdens de editie van afgelopen weekend werd door de delegatie van Gymnastiek Vereniging Best maar liefst 17 medailles gewonnen. Chris Sollie spande de kroon; hij werd regiokampioen op alle zes de toestellen. Voor Jasper Vogels en Bowie Scharten was dit de eerste 'echte' wedstrijd en dat was best een beetje spannend, maar het smaakte absoluut naar meer.

Zaterdag waren de pupillen, jeugd en junioren aan de beurt. Voor Rens Manders, Yannick Siauw en Tijn Gense was dit tevens de laatste wedstrijd in de voorgeschreven oefenstof. Volgend jaar komen ze vanwege hun leeftijd uit in de keuze oefenstof. Rens kan niet wachten tot hij op de “grote toestellen” mag turnen en kijkt vooral uit naar de pegases. Tijn heeft de landelijke wedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege een blessure, maar was weer helemaal terug van weggeweest. Yannick voegde op zijn laatste wedstrijd als Pupil nog eens 3 medailles toe aan zijn prijzenkast. Ook Kevin Giesberts stond meerdere malen op het podium; tweemaal op het hoogste schavot en tweemaal op de een-na-hoogste. Sem Versfeld turnde zijn beste oefening op voltige. Jeugdturner Bram Versfeld mocht ook 4 keer aantreden op het erepodium. Bram werd kampioen op voltige, won het zilver op ringen en brug en op sprong werd hij derde. Daarnaast maakte hij voor het eerst een streksalto van de rekstok, een hele prestatie voor hem. Junior Stan van Ballekom keerde na 1,5 jaar afwezigheid weer terug in het wedstrijdcircuit maar kon nog geen potten breken. Hij eindigde veelal in de middenmoot. Chris zegevierde op alle toestellen; een sublieme prestatie. Zondag mochten de benjamins en instappers hun wedstrijd turnen. Job Manders kwam in de grote groep instappers tweemaal tot een 6e plaats en op vloer heeft hij voor het eerst een arabier flikflak gemaakt. Jasper en Bowie hebben op deze eerste wedstrijd aan 5 van de 6 toestellen deelgenomen. Beiden hebben ontzettend goed hun best gedaan en kijken reikhalzend uit naar het volgende seizoen.

RTK 2017 zaterdag RTK 2017 instap benjamin


Ahoy
Vanwege zijn prestaties op het NK mocht Kevin Giesberts op 18 juni j.l. deelnemen aan de Ahoycup in Ahoy Rotterdam. In een zeer sterk deelnemersveld behaalde hij de 7e plaats met een puntentotaal van 103.600. Voor zijn vloeroefening kreeg hij het hoogste punt van iedereen. Een hele knappe prestatie.


Uitslag regionale toestelkampioenschappen: Vloer; Kevin (1), Chris (1), Yannick (3). Voltige; Kevin (1), Chris (1), Bram (1). Ringen; Chris (1), Kevin (2), Bram (2). Sprong; Yannick (1), Chris (1), Bram (3). Brug; Chris (1), Kevin (2), Bram (2), Yannick (3). Rekstok; Chris (1).

25 juni 2017
Copyright © 2018 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet